Trenere

Harstad FotballXtra har som mål å være en arena med stort fokus på spillernes individuelle utvikling. For å oppnå det har vi kun trenere med godkjent utdanning fra NFF.

Vi stiller i utgangspunktet krav om UEFA C-lisens som et minimum for fast engasjement i Harstad FotballXtra, men unntak kan gjøres for trenere med særlig relevant realkompetanse. Slik sikrer vi at aktivitetene er godt faglig forankret og at spillerne sikres god oppfølging og konkrete tilbakemeldinger.


Trenere

Frank Aspelund
Sportslig leder

- UEFA B-lisens
- UEFA C-lisens
- Trenerveileder UEFA C

Frank har over 20 års erfaring fra barne- og ungdomsfotballen. Han er fast engasjert som spiller- og trenerutvikler i FK Brage Trondenes og er soneansvarlig trenerutvikler i Hålogaland Fotballkrets.

I Harstad FotballXtra er han Sportslig leder og har dermed hovedansvaret for alt sportslig innhold i våre ulike aktiviteter.

T: 405 43 770
E: frank@harstadfotballxtra.no
Einar Helge Lunde

- UEFA B-lisens
- UEFA C-lisens

Einar har ca. 10 års trenererfaring fra barne- og ungdomsfotball, og de siste årene også som trener på seniornivå. Einar har i tillegg god erfaring som keepertrener.
Steinar Westerås

- UEFA B-lisens
- UEFA C-lisens

Steinar har nesten 40 års erfaring som fotballtrener fra både barne- og ungdomsfotball og voksenfotball på nasjonalt nivå. Han har vært instruktør på en rekke fotballskoler og instruktør på flere trenerkurs. Steinar har vært ansatt i krets/NFF i tilsammen 7 år og har vært kretslagstrener/sonetrener over flere år.
Sulejman "Suki" Sulejmanovic

- UEFA B Keeper-lisens (under utdanning)

Suljeman (Suki) har siden januar 2017 vært førstekeeper på A-laget til Harstad IL. Han har i tillegg vært tidligere proffspiller i klubber fra Montenegro, Serbia, Singapore, Sveits og Sverige. Suki har tidligere vært keepertrener i Karlshamn, for HIL-akademiet, samt for aldersbestemte klasser i klubber i Harstad.
Kim Lunde

- UEFA C (under utdanning)

Kim brenner for barne- og ungdomsfotball og har ca. 8 års erfaring som trener for både jenter og gutter i aldersbestemte klasser.

Gjestetrenere

Thierry Kopp

– UEFA DEPF sensor for trenerutdannelse A PRO- og A-lisens, FFF, Paris
– Tidligere trener for bla. Inter Milan rekrutt

Thierry er en av HFXs faste samarbeidspartnere for utvikling av både spillere og trenere. Han har en svært variert bakgrunn, med sterke meritter og den høyeste trenerutdannelsen i UEFA.

Thierry er tidligere profesjonell fotballspiller, herunder landslagsspiller for Frankrike U16 - U20. Han er i tillegg grunnlegger og sportslig- / teknisk ansvarlig for Norsk Fotballakademi (NFA) i Oslo, samt grunnlegger av FC Abidjan, Elfenbenkysten.

Tidligere trenere

Mats Rinaldo

- UEFA B (under utdanning)
- UEFA B Keeper (under utdanning)
- UEFA C
- UEFA C Keeper

Mats brenner spesielt for trening av keeperrollen og jobber til daglig som keepertrener for damelaget til Medkila IL (1. divisjon). Han er i tillegg kretsansvarlig for keepere i Hålogaland Fotballkrets (KKA). Mats har tidligere hatt trenerroller i Harstad IL, Medkila IL Herrer, Harstad fotballutvikling og HIL-Akademiet.